PIGMENTVLEKKEN VERWIJDEREN

Wanneer uw huid in de zon komt, maakt hij automatisch pigment aan. Dit pigment beschermt de huid tegen schadelijke uv-straling, maar wanneer uw huid te veel pigment aanmaakt kan dit zich ophopen. Deze ophoping noemen we een pigmentvlek. Pigmentvlekken noemen we ook wel hyperpigmentatie. Deze verkleuringen op de huid zijn vaak lichtbruin tot zwart gekleurd, maar kunnen in sommige gevallen ook wit zijn.

Bij Neva Beauty Clinic kunnen pigmentvlekken, zoals zonnevlekken en ouderdomsvlekken, worden behandeld. Deze kunnen op de verschillende manieren:

 • Microneedling (met Dermapen): De micro naalden creëren zeer kleine wondjes op de huid om het natuurlijke genezingsproces en de productie van nieuwe, gezonde huidcellen te activeren. Doordat de huid zichzelf na een behandeling gaat vernieuwen verminderen ook verstoringen in het pigment, zoals pigmentvlekken, ouderdomsvlekken en zonneschade.
 • Q Switched Nd Yag laser: De behandeling is te vergelijken met het verwijderen van een tatoeage. Het duurt een paar weken voordat het resultaat optimaal is. Daarna kan er bekeken worden of er nog een behandeling nodig is. Tussen de behandelingen zitten minimaal 4 tot 6 weken.

Veel gestelde vragen

Welke soorten pigmentvlekken zijn er?

Er zijn verschillende soorten pigmentvlekken. Zo maken we het onderscheid tussen zonnevlekken, ouderdomsvlekken, vitiligo, een zwangerschapsmasker en aangeboren pigmentvlekken. We lichten ze hieronder kort toe.

 1. Zonnevlekken: Zonnevlekken ontstaan wanneer uw huid te veel is blootgesteld aan de zon. Uw huid maakt te veel pigment aan om uw lichaam te beschermen tegen schadelijke uv-straling. Die ophopingen kunnen leiden tot pigmentvlekken.
 2. Ouderdomsvlekken: Als u ouder wordt, worden de eerder niet zichtbare pigmentvlekken wel zichtbaar. Deze pigmentvlekken worden veroorzaakt door de zon in combinatie met uw leeftijd.
 3. Vitiligo: Dit is een tekort aan pigment. Bij patiënten met deze chronische aandoening verliest de huid pigment. Pigmentcellen gaan kapot en maken geen melanine (de stof die uw huidskleur bepaalt) meer aan. Hierdoor ontstaan melkwitte vlekken op hun huid of zelfs witte lokken in het haar. Sommige mensen worden al met vitiligo geboren.
 4. Zwangerschapsmasker: Zwangerschapsmasker, ook wel melasma of chloasma genoemd, is een bruine verkleuring van het gelaat en soms ook van de nek. De verkleuring ontwikkelt zich doorgaans langzaam en ontstaat zonder voorafgaande ontsteking van de huid. De voornaamste plekken voor een zwangerschapsmasker zijn het voorhoofd, de huid over de jukbeenderen, de bovenlip en de kin. Melasma is een vorm van hyperpigmentatie. De vlekken ontstaan tijdens de zwangerschap en verdwijnen soms weer langzaam na de bevalling. 
 5. Aangeboren pigmentvlekken: De bekendste vorm van een aangeboren pigmentvlek is de moedervlek. De meeste mensen hebben er wel een of meer op hun lichaam. Een andere vorm is de cafe-au-lait vlek. Deze vlekken hebben de lichtbruine kleur van een cafe-au-lait.
Wanneer mag deze behandeling niet ondergaan?

Wanneer het oppervlak van de pigmentvlek te groot is en afwijkt van het normale, dan wordt een professioneel advies van een huisarts en/of dermatoloog aangeraden.

Hoeveel behandelingen heb je nodig?

Het aantal behandelingen is afhankelijk van de diepte van het pigment. Veelal zijn 2 behandelingen voldoende. Wanneer het om een groot oppervlakte gaat, zijn er meerdere behandelingen nodig met een tussentijd van 4 tot 6 weken.

Is er nazorg nodig?
 • Na de behandeling is de huid enigszins rood en licht opgezet. Dit verdwijnt meestal na enkele uren. Het komt weleens voor dat er korstjes ontstaan, maar die vallen er vanzelf binnen een paar dagen eraf.
 • Na de behandeling kan het behandelde gebied juist donkerder worden. Dit betekent simpelweg dat de behandeling goed is aangeslagen. Dit verdwijnt in de periode van een paar dagen tot een aantal weken.
 • Het is raadzaam om de huid met een vitamine E-crème te behandelen, want vitamine E bespoedigt het herstelproces van de huid.
 • Probeer overmatig zonlicht te vermijden in de eerste 6 weken na de behandeling. Gebruik een goede crème met een hoge zonbeschermingsfactor (minimaal SPF30).
 • Bij korstvorming is het beter de huid droog te laten en niet proberen de korstjes zelf te verwijderen.

Prijzen

 

Pigmentvlekken verwijderen

Prijs p. b.

1 pigmentvlek (enkele cm2)

 

€35

 

2 pigmentvlekken (enkele cm2)     

 

€45

 

3 pigmentvlekken (enkele cm2)     

 

€55

 

Grote of meerdere vlekken

 

In overleg

 

 

Direct contact opnemen

Afspraken lijn alle locaties: 06 – 48 17 66 07
E-mail: info@nevabeautyclinic.com

 

Stel een vraag

Populaire behandelingen

Hydrodermabrasie

De populaire behandeling die diep reinigt en een directe glow geeft.

Cryolipolyse

Het allernieuwste 360 graden koelingssysteem dat de vetcellen permanent verwijdert. 

Laser ontharen

Het definitief verwijderen van ongewenste haargroei.