ACNE BEHANDELING

Wat is Acne?

Acne betekent jeugdpuistjes. De puistjes zitten in het gezicht, op de rug, op de borst, of op de schouders. De huid bevat kliertjes die talg (een vettige beschermende stof) aanmaken. Als deze kliertjes verstopt of ontstoken raken, ontstaan er puistjes.

Hoe ontstaat acne?

Onder invloed van hormonen spelen er verschillende veranderingen in je lichaam. Talgklieren op je gezicht, borst en rug worden groter waarbij ze ook meer talg gaan produceren. In sommige gevallen kan het talg zich gaan ophopen met als gevolg dat de poriën verstopt raakt. Dit kan uiteindelijk resulteren tot veel opgehoopte talg, bacteriën en irriterende vetzuren waardoor de talgklier scheurt en er een ontsteking ontstaat. Uiteindelijk kunnen er littekens ontstaan.

Uitwendige en inwendige factoren:

Acne kan ontstaan en/of verergeren door bepaalde factoren. Inwendige factoren kunnen zijn: genetisch, hormonaal, ziekten van geslachtsorganen en psychologische stress. Uitwendige factoren kunnen zijn: cosmetica, olie- of chloorhoudende producten, wrijving of druk (mechanisch) en bepaalde geneesmiddelen.

Behandeling:

Een acne behandeling richt zich op het in balans brengen van de huid, hydratatie van de huid, het remmen van de ontstekingen en het verminderen van de talgproductie. Soms is het gebruik van daarvoor bestemde antibiotica noodzakelijk ter ondersteuning van de behandeling.
Bij je eerste bezoek aan Neva Beauty Clinic zal er grondig gekeken worden naar je huid i.v.m verschillende bestaande vormen van acne.

Behandelfrequentie acne:

Het is afhankelijk van de mate van acne hoevaak een behandeling nodig is. Bij een milde vorm van acne zal een maandelijkse behandeling voldoende zijn.
Als er actieve ontstekingen zijn is er sprake van een hogere behandelfrequentie, dan moet er iedere 2 weken worden behandeld.

Veel gestelde vragen

Welke huidbehandelingen voor acne zijn er mogelijk?
Diepreinigende acne behandeling, acne behandeling a.d.h. van laser, chemische (fruitzuur) peeling, carbon peeling, microneedling (dermapen), fractional laser en hydrodermabrasie.
Na de behandeling
Je huid kan als reactie op de huidbehandeling rood en gezwollen zijn en er kunnen kleine korstjes zichtbaar zijn. Na een fruitzuurpeeling of een laserbehandeling wordt je huid, zo nodig, gekoeld met een cool pack. Daarna kun je naar huis. Tijdens de huidbehandeling vertelt de specialist je precies hoe en met welke producten je je huid thuis het beste kan verzorgen.
Wat kun je thuis doen om acne te verminderen?
  • Dep na het wassen je huid voorzichtig droog met een schone handdoek
  • Gebruik zeep met een zuurgraad (pH-waarde) die niet hoger is dan 5
  • Gebruik producten (make-up of verzorgingsproducten) op waterbasis
Wat kun je beter niet doen?
  • Krabben of zelf uitknijpen van pukkels en mee-eters. Dit kan leiden tot ontstekingen en littekens
  • Wassen van de huid met (te) heet water
  • Gebruik van sterk ontvettende producten (bijvoorbeeld producten op basis van alcohol)

Prijzen

 

Acne Duur Prijs p.b.
Dieptereiniging zonder peeling 45 min. €75,-
Dieptereiniging met peeling 45 min. €100,-
Laserbehandeling hele gezicht   €250,-
Laserbehandeling per zone   vanaf €50,-

 

Direct contact opnemen

Afspraken lijn alle locaties: 06 – 48 17 66 07
E-mail: info@nevabeautyclinic.com

 

Stel een vraag

Populaire behandelingen

Hydrodermabrasie

De populaire behandeling die diep reinigt en een directe glow geeft.

Cryolipolyse

Het allernieuwste 360 graden koelingssysteem dat de vetcellen permanent verwijdert. 

Laser ontharen

Het definitief verwijderen van ongewenste haargroei.