CAMOUFLAGETHERAPIE

Camouflagetherapie is geen genezende therapie, maar wordt toegepast om aandoeningen minder te laten opvallen. Het zorgt ervoor dat storende huidkleurverschillen op de huid minder zichtbaar worden gemaakt. 

Je kunt je in je dagelijks functioneren gehinderd voelen, wanneer je last hebt van storende kleurverschillen in de huid. Vooral de zichtbare plekken in het gelaat, hals of handen kunnen als zeer storend worden ervaren.

De daadwerkelijke camouflage gebeurt door middel van het gebruiken van camouflagecrèmes (soort make-up). Een camouflagecrème is een stugge crème met een grote hoeveelheid pigment erin. Dit is goed toepasbaar op een klein gebied. Vaak zijn er twee a drie kleuren nodig voor de gewenste kleur. Deze crème kan tevens water- en veegvast worden gemaakt, door middel van tamponneren of spray en is dagelijks toepasbaar. Bij de camouflagetherapie ligt het accent op het vinden van de juiste kleur om de camouflage zo onopvallend mogelijk te maken.

Indicaties voor camouflagetherapie
Camouflagetherapie wordt bij verschillende huidaandoeningen ingezet zoals wijnvlekken, melasma (zwangerschapsmasker), vitiligo, rosacea, donkere kringen onder de ogen, pigmentvlekken (donker of licht) littekens, brandwonden en/of tatoeages. Maar ook minder ernstige huidgebreken waarbij sprake is van witte, rode, bruine of blauwe verkleuring van de huid zijn goed te camoufleren met camouflagecrème.

Veel gestelde vragen

Welke huidgebieden kunnen worden behandeld?

Bij de camouflagetherapie kan zowel het gezicht als lichaam gecamoufleerd worden. 

Is het geschikt voor alle huidtypes?

Ja, de camouflagetherapie is geschikt voor alle huidtypes.

Kunnen er huidreacties ontstaan?

De camouflageproducten zijn van normale tot een gevoelige huid samengesteld en zijn hypoallergeen. De camouflage bevat meestal een zonnefilter, zodat de huid extra beschermd wordt tegen de zon.

Welke camouflage producten/merken worden er gebruikt?

Neva Beauty Clinic maakt gebruik van het merk Dermacolor. Producten van Dermacolor zijn klinisch getest, hypo-allergeen, geschikt voor alle huidtypes en eenvoudig aan te brengen. Ze kunnen op elk moment gebruikt worden. Soms wordt er ook fixatie poeder of spray gebruikt, deze zijn dan aanwezig.

Wordt de camouflagetherapie vergoed door de zorgverzekeraar?

In de meeste gevallen wordt camouflagetherapie en de benodigde producten geheel of gedeeltelijk vergoed door de verzekeraar vanuit de aanvullende verzekering. Het gezicht komt vaak voor vergoeding in aanmerking, het lichaam niet. In jouw polisvoorwaarden staat de vergoeding onder ‘çamouflagetherapie’ vermeld.

Prijzen

 

Camouflagetherapie Prijs
Kleurbepaling Dermacolor Vanaf €30,-
Camouflage producten Dermacolor Op aanvraag

 

Direct contact opnemen

Afspraken lijn alle locaties: 06 – 48 17 66 07
E-mail: info@nevabeautyclinic.com

 

Stel een vraag

Populaire behandelingen

Hydrodermabrasie

De populaire behandeling die diep reinigt en een directe glow geeft.

Cryolipolyse

Het allernieuwste 360 graden koelingssysteem dat de vetcellen permanent verwijdert. 

Laser ontharen

Het definitief verwijderen van ongewenste haargroei.